EINDHOVEN - PSV heeft in het eigen Philips Stadion de grootst mogelijke moeite gehad met PEC Zwolle. De ploeg van Roger Schmidt keek tachtig minuten lang tegen een 0-1 achterstand aan, maar wist in de slotfase toch nog te zegevieren: 3-1.

PEC Zwolle had pas twee keer gescoord dit seizoen en nog niet op voorsprong gestaan, maar in Eindhoven lukte dat al na drie minuten via een sterke actie van Redan. PSV kreeg in het vervolg van de eerste helft vooral kansen via spits Eran Zahavi, maar diens vizier stond niet op scherp. Bij vier kansen raakte hij eenmaal de lat, maar vind hij geen eenmaal het net.

Ook na de rust regende het kansen voor PSV, maar de gasten hielden lang stand en kregen zelfs geloof in een goed resultaat. Tot Ramalho uiteindelijk de ban brak met een kopbal in de 83e minuut. Binnen nog eens vijf minuten waren ook Gakpo en Boscagli trefzeker en werd PSV een blamage bespaard.