EINDHOVEN - Zonder ook maar een moment te overtuigen heeft PSV toch drie punten aan het totaal kunnen toevoegen. In een matig duel in het Philips Stadion won de ploeg van Roger Schmidt met 2-0 van RKC Waalwijk.

PSV kwam in de eerste helft zelfs goed weg. Pal nadat de ploeg een tegenvaller kreeg te verwerken met het uitvallen van Noni Madueke, naar het zich liet aanzien, met een hamstringblessure, kreeg RKC een aantal goede kansen. Keeper Mvogo moet handelend optreden bij pogingen van Daneels en Touba. Jordan Teze haalde een inzet van Meulensteen van de lijn en Ayman Azhil mikte tegen de paal. Eigenlijk tegen de verhouding kwam PSV op slag van rust op voorsprong door een mooie vrije trap van Eran Zahavi.

In de tweede helft had PSV de zaakjes verdedigend beter voor elkaar en gaf het nauwelijks nog iets weg. Nadat Zahavi op de paal hed gekopt werd het duel in de 73e minuut beslist toen Pablo Rosario een voorzet van Ryan Thomas tegen de touwen schoot: 2-0.