EINDHOVEN - PSV behoudt de tweede plaats in de Eredivisie na een 3-0 zege op Heracles Almelo. De ploeg van Roger Schmidt stelde snel orde op zaken want reeds na twintig minuten had men een comfortabele 2-0 voorsprong te pakken.

Donyell Malen opende de score al na negen minuten door de bal bij de eerste paal in het doel te plaatsen waarbij keeper Blaswich er niet goed uitzag. De score werd even later verdubbeld toen aanvoerder Denzel Dumfries een voorzet van Boscagli tegen de touwen kopte. Nadien probeert Cody Gakpo het nog met een paar afstandsschoten en is Hercles in de persoon van Burgzorg slechts eenmaal gevaarlijk.

Na de rust is de beste kans ook voor Gakpo, maar nu kopt hij recht op Blaswich af. Veel meer gebeurt er niet in de tweede helft waardoor Schmidt wat wissels door kan voeren. Eén van hen, Mo Ihattaren bepaalt met een prachtige goal in de blessuretijd de eindstand op 3-0.