EINDHOVEN - PSV heeft een flinke stap gezet op weg naar de play-offs van de Champions League. De Eindhovenaren waren dinsdag in de eerste wedstrijd van de derde voorronde van het miljoenenbal met 3-0 te sterk voor een zwak FC Midtjylland.

Het superieure PSV leidde bij rust al comfortabel met 3-0 door fraaie doelpunten van Noni Madueke, Mario Götze en Cody Gakpo. Vanaf de 19e minuut scoorde PSV de drie doelpunten binnen een kwartier waarna het duel feitelijk beslist was in het Philips Stadion. Het enige wat de ploeg viel te verwijten was dat de score na rust niet verder opliep want ook in de tweede helft was PSV superieur.

Voor 23.500 toeschouwers bleek FC Midtjylland ernstig verzwakt mede door coronaperikelen. De ploeg van Roger Schmidt profiteerde hier optimaal van en kan met een gerust hart volgende week de return in het Deense Herning aangaan. Mocht PSV die wedstrijd zonder problemen doorstaan, dan wacht in de play-offs een tweeluik met Spartak Moskou of Benfica als laatste horde richting de Champions League.