SITTARD - In een rommelig, maar levendig duel heeft PSV zondagmiddag van Fortuna Sittard gewonnen. Twee doelpunten van Eran Zahavi brachten PSV op de juiste koers. Fortuna Sittard kreeg hierna wel voldoende kansen, maar bleek niet zo efficiënt als de gasten.

PSV kende een goede start in Limburg met weer eens een hoofdrol voor Eran Zahavi. De Israëlier opende al na tien minuten de score op aangeven van Denzel Dumfries en nadat hij nog een tweetal kansen liet liggen scoorde hij in de 27e minuut ook zijn negende competitietreffer van het seizoen. Tussendoor was ook Fortuna Sittard niet ongevaarlijk met mogelijkheden voor Seuntjens en Semedo.

Ook na de rust krijgt Fortuna kansen waarbij keeper Mvogo zich moet strekken om Flemming van het scoren af te houden en Hansson naast mikt. Zahavi kan vervolgens het duel beslissen, maar zijn vrije trap eindigt op de paal. Omdat kort hierna George Cox schitterend uithaalt richting kruising is het ineens 1-2 en wordt het toch nog spannend. Omdat er aan beide kanten regelmatig defensieve fouten worden gemaakt blijft die spanning er vrijwel tot het eind. De van een blessure terug gekeerde Noni Madueke maakt vlak voor tijd echter aan alle onzekerheid een eind door de 1-3 te maken.