WAALWIJK - RKC Waalwijk, dat nog in de race is voor de play-offs, heeft vrijdagavond hard afgerekend met FC Volendam, dat nog allerminst zeker is van lijfsbehoud. In het Mandemakers Stadion werd het 4-1 voor de Brabanders.

Beide ploegen zochten in een open eerste helft de aanval. Oukili had al na drie minuten succes met een afstandsschot. Van Mieghem miste aan de overkant daarentegen maar net. FC Volendam gaf teveel ruimte weg en Jozefzoon maakte er, na al eerder twee kansen te hebben gemist, 2-0 van.

Seuntjens leek het duel vlak na rust te beslissen, maar invaller Antonucci deed snel iets terug. De ploeg van Wim Jonk gooide nu alle remmen los en drong RKC terug op eigen helft, maar crëeerde simpelweg te weinig. RKC had in de counter al een aantal kansen gemist,voordat Lobete de 4-1 eindstand op het scorebord bracht.