ROSMALEN - In oktober 1971 werd in Rosmalen schaakvereniging De Kentering opgericht en deze club bestaat nu dus alweer vijftig jaar. Aanstaande zaterdag 21 mei wordt dit gevierd met een simultaanwedstrijd en een etentje voor de leden.


De simultaan zal worden gegeven door grootmeester Bianca de Jong-Muhren. Bianca is een oude bekende van De Kentering, want ze is als jong meisje jarenlang lid geweest. Ze heeft een indrukwekkende schaakhistorie op haar naam staan. Zo werd ze in 1998 schaakkampioen bij de meisjes tot 20 jaar. In 2004 won ze het Open International Chess tournament te Gent en was daar de beste Nederlandse schaakster. Ze werd het jaar daarna uitgeroepen tot schaakster van het jaar en sportvrouw van Den Bosch. Bianca is nog steeds actief in de schaakwereld en inmiddels is ze tevens voorzitter van de Nederlandse Schaakbond. Bianca neemt het op tegen zo'n twintig leden van De Kentering, die allemaal in een kring zitten met een eigen schaakbord.

Na afloop van de simultaan wordt het jubileum afgesloten met een gezellig etentje voor de leden.

De gezelligste schaakclub in de regio Den Bosch

De Kentering speelt iedere maandagavond vanaf 20.15 uur in de zaal van café D'n Beer. Terwijl veel schaakverenigingen de afgelopen jaren door vergrijzing zijn gekrompen, weet De Kentering haar ledental tot op heden goed op peil te houden. Naast een goed potje schaken speelt gezelligheid bij deze Rosmalense club een grote rol. Dat heeft een aanzuigende werking op schakers uit de regio Den Bosch. Iedereen is welkom om een keer een avondje te komen en de sfeer te proeven.