DEN HAAG - Een paar dagen voor de topper tegen koploper Willem II heeft ADO Den Haag de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie heroverd. De ploeg van Darije Kalezic boekte op eigen veld een eenvoudige zege op het laaggeklasseerde FC Den Bosch.

Van de winterse versterkingen begon Jari Vlak in de basis en de van Emmen overgekomen speler schoot na een kwartier hard raak. Ché, Van der Sande en Idaho lieten in het vervolg na de score verder op te voeren.

Dat gebeurde halverwege de tweede helft alsnog via topscorer Henk Veerman die raak kopte uit een hoekschop. Terwijl keeper Nick Marsman een rustige middag had tegen het aanvallend onmachtige FC Den Bosch bepaalde Henri Kouddoussou in de blessuretijd de eindstand op 3-0.

ADO Den Haag staat nu op vijf punten achterstand op koploper Willem II en beide ploegen treffen elkaar komende vrijdag in Tilburg.