DOETINCHEM - De Graafschap is opgeklommen naar de vierde plaats van de Keuken Kampioen Divisie na een 2-0 overwinning op FC Den Bosch, dat al in het eerste half uur een handvol kansen om zeep hielp.

Bij FC Den Bosch ging men met een enorme kater de rust in. De bezoekers waren in de eerste helft duidelijk de bovenliggende ploeg en kregen kans na kans. Scoren is dit seizoen echter een probleem voor de Brabanders en dat bewezen Kotzebue, Mulders, Kostorz en Vicario want allen kregen zij de bal niet in het net. Door een keepersfout kwam De Graafschap vervolgens op voorsprong. Jeffry Fortes tikte binnen, nadat Krisztian Hegyi de bal had laten glippen.

FC Den Bosch kreeg het na de rust niet voor elkaar om de rug weer te rechten en ging door een goal van Mimoun Mahi met 2-0 onderuit.