DEN BOSCH - Met de tweede zege op rij maakt FC Den Bosch zich langzamerhand los van de onderste plaatsen. Vrijdagavond werd Jong AZ met 3-0 verslagen in De Vliert.

De thuisploeg had iets meer dan een minuut nodig om de score te openen. Met een bekeken breedtepass bezorgde Evangelos Patoulidis de bal bij Danny Verbeek, die bij de tweede paal binnenschoot. De AZ-beloften kregen hierna wel mogelijkheden ondermeer via Soulyman Allouch, maar keeper Van der Steen lag telkens in de weg.

Vlak na de pauze verdubbelde Joey Konings de marge voor de thuisploeg in een rebound, waarmee hij Den Bosch beloonde voor de felle start in de tweede helft. Met een schot uit de draai vergrootte Steven van der Heijden de voorsprong van de thuisploeg en gooide hij de wedstrijd op slot.