EINDHOVEN - PSV heeft in het eigen Philips Stadion het eerste duel met Borussia Dortmund voor een plaats in de kwartfinales van de Champions League niet kunnen winnen: 1-1.

In een levendige eerste helft kreeg PSV wel de nodige kansen. Zo legde Luuk dDe Jong het in de lucht af tegen doelman Meyer, die de op het laatste moment afgehaakte Kobel verving. Tillman had de hoek voor het uitkiezen na een subtiele pass van De Jong, maar schoot iets te gehaast naast. De Duisters werden daarna sterker en kwamen op voorsprong via Donyell Malen. De voormalig PSV-er haalde uit en schoot via Dest en de lat binnen. Nog voor de rust schoot schoot Bakayoko in kansrijke positie naast en bokste Meyer een uitstekend schot van Saibari weg.

Ook na de rust gaf PSV van vol gas, maar had de pech dat een voorzet van Teze op De Jong onderschept werd en en dat een schot van Veerman werd gekraakt. Men was echter ook fortuinlijk met een gemakkelijk gegeven strafschop, die De Jong moeiteloos verzilverde. Het spel golfde daarna, net als voor de pauze,op en neer. Saibari kreeg nog een aardige kans maar schoot ruim over en Dest haalde na een knappe individuele actie over de linkerflank hard uit, maar Meyer wist te keren. Aan de andere kant was invaller Wolf nog bijna succesvol, maar zag zijn inzet op de lat belanden.