EINDHOVEN - Koploper PSV heeft thuis met de nodige moeite van de nummer drie FC Twente gewonnen. Door een zeer laat doelpunt van invaller Pepi wist men in het eigen Philips Stadion met 1-0 te zegevieren.

FC Twente bood PSV prima partij voor rust, maar de kansen waren voor de ploeg uit Eindhoven. De Jong (paal) rook na vier minuten al aan de openingstreffer.Til kopte daarna naast en Dest kon een mooie demarrage net voor het rustsignaal niet bekronen.

Na de pauze werd FC Twente dreigender, maar Vlap en Steijn kregen de bal er niet in en een goal van Boadu werd afgekeurd wegens een mogelijke overtreding op Benitez. PSV bleef gevaarlijker, maar De Jong en Teze kwamen ook niet tot scoren, mede dankzij een sterk keepende Unnerstal. Na een enorme kans voor Van Bergen, die oog in oog met Benítez niet wist te scoren, won PSV ver in blessuretijd alsnog via de vrijstaande Pepi.