DORTMUND - PSV is er niet in geslaagd om de kwartfinales van de Champions League te bereiken. De ploeg van Peter Bosz moest zijn meerdere erkennen in Borussia Dortmund, dat na de 1-1 in Eindhoven in eigen huis met 2-0 won.

Bij PSV keerde Veerman weer terug in de basis na een blessure, maar ook hij kon niet voorkomen dat de Eindhovenaren in het eerste halfuur compleet overlopen werden. De Duitsers wonnen elk duel en kregen kans op kans, ook omdat het bij PSV achterin helemaal openlag. Maatsen was na een minuut al dicht bij de openingstreffer, maar Benitez redde.Twee minuten later schoot Sancho alsnog ongehinderd raak in de korte hoek. PSV hapte naar adem en mocht blij zijn dat de schade beperkt bleef bij die goal. Zo waren Füllkrug,Brand en Malen (tot twee keer toe) dicht bij een doelpunt.

PSV kreeg na een half uur al iets meer controle, speelde na rust veel beter en dwong met prima aanvalsspel de nodige kansen af. Zo raakte invaller Lozano de paal,vonden Teze en Bakayoko doelman Kobel op hun weg en was De Jong enkele keren gevaarlijk met het hoofd. Diezelfde ee Jong miste in de extra tijd een flinke kans, waarna Reus aan de andere kant wel het net vond.