DOETINCHEM - De Graafschap heeft op de 1e speeldag van de Keuken Kampioen Divisie voldaan en laten zien dat de ploeg één van de titelkandidaten kan zijn. De ploeg van trainer/coach Mike Snoei won na een sterke tweede helft met 4-2 van FC Den Bosch.

Over de eerste helft kan men kort zijn want daarin liet de thuisploeg nog niet zien bij de favorieten te behoren. Aanvallend ging het moeizaam en de beste kans was zelfs voor de gasten, maar werd gemist door Ryan Trotman. Vanuit het niets kwam De Graafschap in de blessuretijd toch op voorsprong toen Toine van Huizen een corner tegen de touwen kopte.

Vanaf de aanvang van de tweede helft gaf De Graafschap meer gas en ging verbeten op weg naar een tweede treffer. Daar deed zelfs een ongelukkige eigen goal van Julian Leliveld niets aan af. Een kwartier na de rust wisten Daryl van Mieghem en Elmo Lieftink kort achter elkaar het net en was de wedstrijd feitelijk beslist. Invaller Jonathan Opoku liet de thuissupporters nogmaals juichen en de late tegentreffer van Jizz Hornkamp was slechts voor de spreekwoordelijke eer.