EINDHOVEN - PSV is doorgedrongen tot de play-offs van de Champions League. Na de 1-1 bij AS Monaco had de ploeg van Ruud van Nistelrooy een verlenging, flink wat doorzettingsvermogen en een portie fortuin nodig om in eigen huis met 3-2 te winnen van de Monegasken. In de play-offs is het Glasgow Rangers van trainer Giovanni van Bronkhorst de tegenstander.

De Eindhovenaren oogden aanvankelijk zeer nerveus en moesten de regie aan de tegenstander laten. Er was nog maar bar weinig goed gegaan toen Joey Veerman na een vlotte aanval, net als in Monaco, de openingstreffer binnenschoot. Pas in de slotfase van de eerste helft kreeg PSV echt een beetje vat op het duel en verdubbelde diezelfde Veerman bijna de score. Monaco stichtte ook gevaar middels Ben Yedder, maar keeper Benítez redde bekwaam.

In de tweede helft voerde Monaco de druk flink op. Maripán had eerder al op de paal gekopt, toen hij vanuit de kluts gelijk maakte. Even later counterde Ben Yedder naar een voorsprong voor de gasten en leek PSV geslagen. Met nog een minuut voor de boeg kopte Erick Gutiérrez echter plots de 2-2 binnen. Het stadion kolkte en PSV geloofde er weer in.

Desondanks waren de bezoekers in de verlenging aanvankelijk weer veel gevaarlijker: Embolo kopte op de lat. In de tweede helft van de verlenging kopte aanvoerder Luuk de Jong op aangeven van Teze de 3-2 binnen. Het was vervolgens voor PSV nog elf minuten alle hens aan dek,maar de play-offs werden gehaald. PSV gaat volgende week eerst op bezoek bij Glasgow Rangers, de return is een week later. De winnaar plaatst zich voor de groepsfase van De Champions League terwijl de verliezer mag uitkomen in de Europa League.