DEN BOSCH - Telstar zit duidelijk in een opwaartse lijn nadat het vrijdagavond voor de de derde keer op rij de drie punten wist te pakken. Op bezoek bij FC Den Bosch wist invaller Rein Smit het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Daarmee was het ook het derde duel op rij dat doelman Ronald Koeman jr. geen tegentreffer kreeg te verwerken.

In De Vliert was het vrijdagavond lange tijd niet om aan te gluren. Beide ploegen kregen in de eerste helft één kans om de score te openen. Namens Telstar kreeg Rashaan Fernandes de bal niet langs keeper Wouter van de Steen en aan de andere kant lukte het Jizz Hornkamp niet om Koeman te passeren.

Na rust was er een goede mogelijkheid voor Glynor Plet, maar zjn schot ging net langs de verkeerde kant van de kruising. Het duel leek in 0-0 te gaan eindigen, maar "supersub" Rein Smit besliste anders door diep in blessuretijd de bal over Van der Steen heen te wippen: 0-1.

Hierdoor weten de Witte Leeuwen van coach Andries Jonker nu zelfs tien punten uit de laatste vier wedstrijden te pakken. Tegenstander FC Den Bosch staat door de nederlaag voorlaatste en houdt alleen hekkensluiter FC Dordrecht nog onder zich.