DEN BOSCH - Onder tropische omstandigheden heeft FC Den Bosch zaterdag een oefenduel tegen Roda JC in winst weten om te zetten. Het werd in De Vliert 2-1 voor de ploeg van trainer Erik van der Ven waarbij alle goals in de slotfase vielen. Aanvoerder Mats Deijl benutte twee strafschoppen voor de thuisploeg.

Pakweg 300 toeschouwers waren getuige van het duel waar er in de tropische hitte weinig gebeurde in het eerste bedrijf. Roda JC was nog het dichtst bij een treffer toen Puflcke op de paal schoot. Dat deed na de rust Schlosser ook vlak voordat Livio Milts tien minuten voor tijd de Limburgers alsnog op voorsprong schoot.

Toch was FC Den Bosch nog niet verslagen en nadat achtereenvolgens Bolsius en Miedema binnen de zestien onderuit gingen was het Deijl die tweemaal vanaf elf meter onberispelijk raak schoot.