ROSMALEN - Tim van Rijthoven heeft z'n droomweek in Rosmalen bekroond met zijn eerste ATP-titel. De Brabander (25) wist in de finale nogmaals te stunten en won met de alleszeggende cifers, 6-4,6-1, van Daniil Medvedev, die maandag weer de nummer één van de wereld is.


Van Rijthoven begon het toernooi als mondiale nummer 205, maar zal door zijn titel 99 plaatsen stijgen. Hij speelde in Rosmalen zijn tweede ATP-toernooi.In 2016 wist hij in Winston-Salem geen enkele partij te winnen, maar op het Brabantse gras was hij een week lang onverslaanbaar. Met geweldig tennis won Van Rijthoven achtereenvolgens van Ebden (ATP-432), Fritz (ATP-14),Gaston (66) en Auger- Aliassime (ATP-9).

Net als in de voorgaande duels liet Van Rijthoven in de finale geen spoor van zenuwen zien. Hij serveerde direct sterk en brak Medvedev mede dankzij een fraai dropshot in de tweede game. Het spel lag daarna even stil vanwege een bloedneus bij de Rus. Medvedev brak vervolgens meteen terug,overleefde op 2-3 drie breekkansen, maar leverde op 4-5 alsnog zijn service in. Het spel van Van Rijthoven werd daarna steeds beter en hij gunde de nonchalante Rus met subliem grastennis nog maar één game.