DEN BOSCH - De tweede editie van het CineMachine filmfestival vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 mei 2024 in Den Bosch. Tijdens CineMachine krijgt het publiek niet alleen verrassende (korte) films voorgeschoteld, maar wordt festivallocatie Het Werkwarenhuis ook omgetoverd tot concertzaal en theater voor live muziek, performances, gesprekken met filmmakers en meer.


Filmmakers van nu en van de toekomst

Van 13.00 tot 22.00 uur staan er diverse films en optredens op het programma. Bezoekers kunnen genieten van meer dan 20 korte films, variërend van werk van gevestigde filmmakers tot gloednieuwe projecten van derdejaarsstudenten van de St. Joost School of Art and Design.

Op het programma staan onder andere een korte documentaire over pianist Djuwa Mroivili, die als aanstormend talent haar weg binnen de conservatieve, witte muziekwereld en een hilarisch portret van kunstenaar Jippe Liefbroer en zijn afstudeerproject: het bouwen van een raket. Voor fictieliefhebbers zijn er films te zien zoals Undergrowth, over twee broers die in een Limburgs bos van hun vader moeten leren houthakken, en de animatiefilm Ik ben hier, over de angst om vergeten te worden. Het diverse filmprogramma biedt voor elk wat wils.

Meer dan alleen het witte doek

CineMachine is een interdisciplinair filmfestival, wat betekent dat niet alleen puur film centraal staat. Live muziek wordt verzorgd door de DJ's van het Brabantse kunstcollectief COHEISA en multi-instrumentalist Niels Duffhuës. Dansers Liza Sulaiman en Frann Schollaert geven twee intieme solo-performances, en gelauwerd documentairemaker John Appel begeleidt vier jonge makers bij het monteren van hun film tijdens een interactieve masterclass met publiek. En dat is nog lang niet alles.

Tickets kopen?

Kijk voor het volledige programma en tickets op cinemachine.info.

Kosten ticket: €10,80. Kosten studententicket: €6,80.