ROSMALEN - In de Mariakapel op Landgoed Coudewater worden steeds meer activiteiten aangeboden. Lezingen, muziekvoorstellingen, kunst exposities en workshops in een prachtige setting en ambiance met een bijzonder mooie akoestiek.


Een van de aanbieders die onder de naam “Love in Motion” met regelmaat evenementen organiseert in deze met glas in loodramen verlichte kerk is Esther Landa. Met als doel om liefde in beweging te brengen en tot expressie te laten komen door middel van zang, dans en muziek.

Zo kun je onder andere maandelijks deelnemen aan Conscious Dance. Deze vorm van vrije dans is een fenomeen dat de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit toeneemt. Conscious Dance (waaronder ook Ecstatic Dance, 5 ritmes, biodanza, contact improvisatie vallen) betekent ‘bewust dansen’, maar ook ‘bij bewustzijn’ dansen. Je danst dus nuchter, op blote voeten of (dans)sokken en in stilte. Er wordt dus gedurende twee uur niet gepraat, maar wel gelachen, genoten en gedanst op de afwisselende muziek van de beste dj’s uit deze scene. Het doel is om steeds meer uit je hoofd en los van beperkende gedachten in de flow van de beweging te komen. Dat kan van meditatief bewegen naar helemaal uit je dak gaan op de muziek. Met aandacht voor jezelf en ook de ander die je ontmoet in de dans.

Er zijn veel mensen die voor het eerst deelnemen en het heel spannend lijkt om op klaarlichte dag (zondagmiddag) in een groep veelal vreemde mensen tot vrije beweging te komen, maar nagenoeg iedereen gaat verrijkt, bevrijdt en blij naar huis.

De eerstvolgende Love in Motion vindt plaats op zondag 11 juni met twee verschillende onderdelen die los of aansluitend te bezoeken zijn. In de ochtend kun je deelnemen aan HartZing met singer songwriter Anna Fernhout. Is het mantra zingen, stembevrijding of een concert? Het is het allemaal! Twee uur lang samen zingen en genieten van de stem en liedjes van Anna. Een lust voor het oor en het hart. https://hipsy.nl/event/14092-love-in-motion-hartzing

In de middag Conscious Dance met een bewegingsintroductie door Frauke van den Bogaard. Daarna vind je DJ Sefrijn achter de draaitafel en na afloop achter de antieke vleugel die in de kapel staat voor een ontspannen pianoconcert. https://hipsy.nl/event/14343-love-in-motion-conscious-dance-in-de-mariakapel

En tussendoor? Heerlijk lunchen bij het enige vegetarische en biologische restaurant in en rondom Den Bosch. Eeterij Leefgoed."