DEN BOSCH - Mozes Rosenberg werd geboren in de beroemde familie Rosenberg. Hij begon op 6-jarige leeftijd met gitaar spelen. Zijn leraren waren zijn vader Mimer, zijn broer Stochelo en oom Waso Grünholz. Op 7-jarige leeftijd speelde hij al op de Nederlandse televisie met Het Rosenberg Trio. Daarna werd hij geïnspireerd door vele bekende muzikanten, zoals flamenco-legende Paco de Lucia, die hij in 1996 ontmoette. Een paar jaar later ontmoette hij de Amerikaanse gitarist en zanger George Benson. Mozes ontwikkelde zich al snel tot een uitstekende en veelgevraagde sologitarist.

Mozes heeft opgetreden op vele prestigieuze internationale festivals, waaronder Jazz in Marciac, North Sea Jazz, Festivale de Guitare de Patrimonio, Festival Jazz Sous les Pommiers, Dutch Jazz Awards en het Amersfoort World Jazz Festival. In het voorjaar van 2024 speelt hij o.a. op de Jazz Marathon Hong Kong en het Sicilia Jazz Festival. Ook speelde hij in Nederlandse theaters en jazzclubs als Ronnie Scotts en PizzaExpress Londen, Bimhuis Amsterdam, Le Duc des Lombards Parijs etc. Mozes Rosenberg is het nieuwste gitaargenie uit de Rosenberg-dynastie, de belangrijkste familie in de zigeunerjazz.

Mozes zoekt binnen de muziek continu naar verbreding en treedt regelmatig op met bv jazz-gitarist Anton Goudsmit, klarinettist Giacomo Smith, violist Jelle van Tongeren en flamenco-gitarist Rafael Cortés. Wanneer hij samen met zijn broer Stochelo optreedt, ontstaat een gitaarspel van werkelijk ongekend niveau.

Hij is een fenomenaal muzikant met een groot improvisatietalent. Een meester op de gitaar die zich muzikaal breed heeft ontwikkeld. Zijn huidige repertoire omvat jazz- en pop-standards, eigen composities en Gypsy-jazz klassiekers.

Mozes Rosenberg | solo gitaar
Martin Limberger | ritme gitaar
Daniel Gueli | contrabas