HELMOND - Zaterdag 24 september staan we stil bij het belang van verkeersveiligheid in Noord-Brabant. Die zaterdag staan 91 lege stoelen op de Markt in Helmond. Een lege stoel voor elk dodelijk verkeersslachtoffer in onze provincie vorig jaar.


Met ‘De lege stoel’ vragen de Brabantse verkeersveiligheidspartners aandacht voor veilig verkeer. Het aantal verkeersdoden in Brabant daalde vorig jaar van 99 naar 91, maar elk verkeersslachtoffer blijft er een te veel. ‘De lege stoel’ maakt de onveiligheid van het verkeer zichtbaar voor voorbijgangers. De stoelen staan zaterdag 24 september van 12.00 tot 17.00 uur op de Markt in Helmond.

Brabant gaat voor NUL verkeersdoden

Gedurende de middag gaan leden van het Team Verkeersveiligheid van de provincie Noord-Brabant in gesprek met voorbijgangers. Gedeputeerde Suzanne Otters-Bruijnen en wethouder Arno Bonte van de gemeente Helmond zijn van 13.00 tot 14.00 uur aanwezig op de Markt.
In de provincie Noord-Brabant werken gemeenten, provincie, politie, Rijkswaterstaat en ook scholen gezamenlijk aan de verkeersveiligheid onder het motto: Brabant gaat voor NUL verkeersslachtoffers. De campagne stimuleert Brabanders alert te zijn in het verkeer. Uit onderzoek blijkt dat negen op de 10 keer menselijk gedrag de oorzaak van een ongeluk is. Voorbeelden daarvan zijn afgeleid zijn tijdens het rijden, alcohol of drugs in het verkeer, te hard rijden of door rood rijden.