GOIRLE - Bo Bosters van het Rodenborch College uit 's-Hertogenbosch heeft op donderdagavond 4 april 2024 de Brabantse finale van Read2Me! gewonnen. Bo las voor uit Het dodenhuis van Sarah Pinborough. Volgens de jury had Bo zich het fragment eigen gemaakt. "Ze maakte het hoofdpersonage levensecht. We hingen aan haar lippen." Tweede en derde werden Norah Platenburg van Schans uit Woudrichem en Marieke Roos van Gymnasium Bernrode uit Rosmalen.

Donderdagavond 4 april vond de Brabantse finale van Read2Me! plaats in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. Read2Me! is  dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs. Tien lokale voorleeskampioenen lazen aan het publiek en aan de jury voor uit hun favoriete boek. In de jury zaten Margje Woodrow (schrijver), Emmy van Ruijven (schrijver, illustrator en mediathecaris ds. Pierson College) en Wim Staessens (directeur De Nobelaer).

 Op zaterdag 1 juni 2024 gaat Bo de provincie Noord-Brabant vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van Read2Me! in Castellum Hoge Woerd de Meern (Utrecht).

Leesplezier

Read2Me! is een initiatief van Stichting Lezen en de Openbare Bibliotheken om lezen in het voortgezet onderwijs op de kaart te zetten. Met Read2Me! willen zij het leesplezier bij vo-leerlingen vergroten, het lezen van jeugdliteratuur bevorderen en de samenwerking tussen de Bibliotheek en het onderwijs versterken. Wil je zelf gaan lezen of voorlezen? Ga naar je bibliotheek. Ze hebben er de meest prachtige materialen en de medewerkers helpen je uitzoeken welke boeken bij jou passen.