DEN BOSCH - Woensdag 17 augustus opent het Nijmeegse Chocola Belga haar deuren in Den Bosch. (We wilden afgelopen zaterdag open maar toen kwam de hittegolf). De winkel zal openen op de Van Gasselstraat 22 in het centrum. Chocola Belga maakt alles zelf in de winkel in Nijmegen aan de Bisschop Hamerstraat 6.

Dit jaar bestaat Chocola Belga 25 jaar in Nijmegen. De eigenaresse van de typisch Belgische chocoladewinkel vindt het tijd om haar vleugels uit te slaan richting het zuiden. Op dit moment zijn er twee winkels in het centrum van Nijmegen en plannen voor meer. Eigenaresse Angela Krijgsman verwacht dat ook de Bosschenaren vertrouwt zullen raken met de lekkernijen van Chocola Belga. "In Nijmegen is Belga een begrip, we leveren aan diverse grote organisaties zoals de gemeente Nijmegen. Dit omdat wij op maat kunnen leveren en alles zelf maken waardoor er meer mogelijk is. Maar ook onze truffels, Macarons en ons zelf gemaakte ijs zijn erg geliefd" laat eigenaresse Angela Krijgsman weten.

Chocola Belga werkt met eerlijke en heerlijke chocola van Callebaut en is qua prijsstelling normaal te noemen. Geen poespas, gewoon lekkernijen die je een paar keer per week kunt halen om jezelf of je visite te verwennen. Ook kun je voor speciale gelegenheden custom made chocolade geschenken bestellen. Denk hierbij aan plakken chocola met tekst, foto, logo erop of een leuk figuur met boodschap. Voor bedrijven maken we bonbons met logo, foto, etc en eventueel een speciaal ontwikkelde vulling.

Het meest kijkt Angela Krijgsman uit naar de feestdagen. "Den Bosch is een prachtige stad en al een feest om te winkelen, maar nu wij er een zaak gaan openen gaat het een stuk leuker worden om de chocoladeletters, chocolade kerstmannen en sinterklazen te kopen. De winkel is dan helemaal feestelijk ingericht."