DEN BOSCH - Op zaterdagavond 27 mei presenteert Isis van Geffen haar debuutbundel getiteld Isis, niet Iris bij Bossche Brouwers aan de Vaart in 's-Hertogenbosch. Het belooft een feestelijke avond te worden waar Isis zelf zal voordragen, maar ook andere lokale talenten.

Isis haar beeldende poëzie benadert existentiële angsten met humor en voorziet de waanzin van de volwassenenwereld van speels commentaar. Het lelijke wordt mooi, het smerige sensueel en het absurde herkenbaar. De bundel wordt uitgegeven door uitgeverij Proces-Verbaal, waar onder andere Maurits Verhoef, stadsdichter van Breda, bij betrokken is.

Van Geffen stond eerder al op het spokenwordevenement Zinnig Zuiden in de Verkadefabriek, waar ze het podium onder meer deelde met Rico (van de hiphopformaties Opgezwolle en Fakkelteitbrigade). De rapper zei over haar werk: "Geen hoogdravend gelul, maar luchtig en met veel humor. Love it."

Het avondprogramma op 27 mei zal bestaan uit poëzie, theater en muziek. Nadih van de Ven komt met een verhaal over een moordlustig schaap, Teun Eljon met literaire rijmpjes over taalplezier en zeeschildpadden en Jesse Vos met macabere, maar hilarische gedichten. Rapper Qube zal poëtische bars op harde beats ten gehore brengen.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Cityboost. Deze organisatie helpt Bossche jongeren hun plannen en ideeën werkelijkheid te maken. “Ik wil jongeren laten zien dat poëzie absoluut niet stoffig en saai hoeft te zijn!", aldus Isis van Geffen.

“Er zouden meer gedichten over oorsmeer geschreven moeten worden!” zei Doeko L., stadsdichter van 's-Hertogenbosch over het schrijversdebuut van Isis van Geffen. Maar oordeelt u vooral zelf op zaterdag 27 mei, om 20.00 uur bij Bossche Brouwers!

Datum: Zaterdag 27 mei
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Bossche Brouwers
Adres: Tramkade 29, 5211 VB ‘s-Hertogenbosch
Entree: Gratis

Bestel hier de bundel: https://www.proces-verbaal.nl/product/mijn-naam-is-isis-niet-iris/