DEN BOSCH - In de geest van “al doende leert men” hebben kunstenaars Dylan William van de Wal en Dian van Vugt de handen ineen geslagen. Het resultaat: de expositie “Wanneer stof indaalt”. Een expositie over samenwerken, nieuwe dingen uitproberen en zoeken naar wie je bent. Wie wil ik zijn? en waar wil ik naartoe?

Iedereen ligt weleens met zichzelf in de knoop. Hoe ga je goed om met de verwachtingen van buitenaf? Ga je er tegenin? Of juist in mee? Voor Dian en Dylan is kunst maken dan de volgende stap. Maar dat gaat niet altijd even makkelijk. Zeker als je hoofd vol zit met allemaal andere dingen die je elke dag ziet of meemaakt. Samen sta je sterker, samen kom je een stuk verder. Dat besloten Dylan en Dian te gaan doen: samen werken en samen werk maken.

Samen (ver)werken
Het centrale werk van de tentoonstelling heeft een gelijknamige titel als de expo. Het is als een dagboek van het duo. Samen hebben zij gezocht naar hun overeenkomsten en verschillen. Het begon met het maken van de duizenden steentjes van klei. Daarna schreven en tekenden zij deze “prikkel steentjes”. De steentjes werden samen een grote berg, vol gedachtes en herkenningspunten. “Iedereen herkent er wel iets anders in en leest weer andere woorden. Daar kan je dan samen over praten en dat is fijn”, aldus Antwan Hoedemakers, een Bossche kunstenaar die de expo bezocht.

De Melkfabriek
“Het is tof dat Dian en Dylan het hele weekend aanwezig zijn en mooie verhalen kunnen vertellen over de betekenis van hun werk. Dat maakt het toegankelijk”, aldus openingsspreker en dichter Friso Woudstra. De expositie 'Wanneer stof indaalt' is het hele weekend nog te bezoeken bij Kunstruimte de Melkfabriek. Dicht bij het station en maar een paar minuten om. Zeker de moeite als aanvulling op een mooie (mid)dag in het centrum van ‘s-Hertogenbosch.


Wanneer stof indaalt | Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juli | 12.00 - 17.00 |de Melkfabriek, Guldenvliesstraat 4H, ‘s-Hertogenbosch | Gratis entree| kunstruimtedemelkfabriek.home.blog |