DEN BOSCH - Wethouder Mike van der Geld opent vrijdag 1 juni a.s. de expositie ZIEN in Huis73, waar in totaal 140 Bossche leerlingen van de Mytylschool Gabriel, Schakelklas Bossche vakschool (ISK), Sint-Jans lyceum en ds. Pierson college aan meedoen. De expositie sluit een reeks workshops af in het Grafisch Atelier Den Bosch en Huis73, die leerlingen prikkelden om op een andere manier naar zichzelf te kijken. Vier leerlingen staan bij de opening nog eens extra in de spotlights. Zij ontvangen de Jeugdgrafiekprijs, die in 4 categorieën wordt uitgereikt.


Zien en gezien worden

Het maken van selfies is voor jongeren een dagelijkse bezigheid. Maar hoe kijken ze naar zichzelf in ‘real life’? Welke kanten toon je aan de buitenwereld en welke houd je voor jezelf? Wat typeert jou? Met het educatieve project ‘Zien’ worden leerlingen van verschillende schooltypes, leeftijden, achtergronden en niveaus uitgedaagd om de wereld te bekijken door een andere bril, buiten de geijkte kaders. Door middel van theaterlessen bij Huis73 en grafiekworkshops in het Grafisch Atelier, leren ze ideeën zichtbaar te maken en om te zetten naar beeldende oplossingen.

Bekijk de expositie ZIEN vanaf 1 juni t/m 30 juni bij Huis73, Hinthamerstraat 72-74 in Den Bosch. Geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 21.00 uur, op zaterdag van 10.00 – 17.00 uur en op zondag van 10.00 – 17.00 uur. Gratis toegang!