DEN BOSCH - Eind april opent de bijzondere tentoonstelling ‘Verwondering’ in hartje Den Bosch. Kunstenares Marit Harte van Studio hARTe en visual artist Petra Mwaro bundelen hun krachten voor een wonderlijke expositie waarin het prachtige werk van beide vrouwen te zien is. Bezoekers worden uitgenodigd om te komen verdwalen en zich te verwonderen - of dat nou in het monochrome 3D-werk is van Studio hARTe, of in de fine- art fotografie van Petra Mwaro. Hoewel het werk van beide artiesten een verrassend contrast vormt, laten ze zich beiden veelal inspireren door de natuur - ieder op geheel eigen wijze. De tentoonstelling is van 28 tot en met 30 april gratis te bewonderen in Atelier Rêve Styling, aan de Stoofstraat 22 in Den Bosch.

Marit Harte creëert als abstracte kunstenares unieke kunstwerken die de 5 elementen van de natuur weerspiegelen: aarde, water, vuur, lucht en ruimte. Voortdurend strevend om te evolueren van de vorige stukken, zoekt ze het onbekende en probeert ze een gevoel van verwondering op te roepen en de verbeelding te vergroten. Sinds de lancering van Studio hARTe in het voorjaar van 2021 heeft Marit haar kunst aan de muur mogen hangen van locaties over de hele wereld, van Dubai tot Sydney, Stockholm en Los Angeles. Met haar werk wil ze individualiteit vieren en het milieubewustzijn vergroten.

Kunstenares Marit Harte

Studio hARTe

Petra Mwaro

Petra Mwaro Fotografie

Petra Mwaro

Petra Mwaro Fotografie

Petra is daarnaast verantwoordelijk voor het beeld van Het wonderlijke verhalenboek, een uniek avonturenboek dat kinderen meeneemt in zeven bijzondere verhalen. Het boek bevat als een van de weinige kinderboeken in Nederland prachtige en magische bewerkte fotografie in plaats van illustraties, wat de verhalen nog meer tot leven laat komen. Het wonderlijke verhalenboek is geschreven door Laura Muscas, ontving verschillende mooie recensies in Nederlandse tijdschriften en ligt inmiddels in vele bibliotheken in Nederland. Het boek zal fysiek te koop zijn tijdens de expositie aan de Stoofstraat - dezelfde locatie die in het verleden tevens 23 jaar lang Nooitgenoeg, de bekende kinderboekenwinkel van Den Bosch was.

Het wonderlijke verhalenboek
Het wonderlijke verhalenboek

Het wonderlijke verhalenboek

Het wonderlijke verhalenboek

Atelier Rêve Styling ligt aan de Stoofstraat in hartje Den Bosch en is de ideale locatie voor de tentoonstelling. In de prachtige daglichtstudio wordt enkel gewerkt met handgemaakte, tweedehands of vintage elementen. De locatie behoort toe aan creative director Lis Gomez, die het tot haar missie heeft gemaakt om creatieve mensen samen te brengen en graag een podium biedt aan vrouwelijke kunstenaars. Net zoals alle bovengenoemde vrouwen, heeft ook zij een achtergrond in fashion.