DEN BOSCH - Op vrijdagavond 8 april heeft Floor Helmond de derde plaats behaald in de Brabantse finale van Read2Me! De jury zei over Floor: “De jury was onder de indruk van haar levendige verteltrant en sterke uitdrukking van emotie.” 1e en 2e werden Daan Schuurmans van Carolus Borromeus College Uit Helmond en Fenna Fransen van Het Hooghuis in Oss.


Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs. Als je het plezier in lezen ontdekt, dan blijf je lezen. Ruim 65 bibliotheken en 1.180 brugklassen van meer dan 165 vo-scholen deden dit jaar mee!

Voorlezen

De voorleeswedstrijden zijn een initiatief van Stichting Lezen en de Openbare Bibliotheken. Met deze jaarlijks terugkerende wedstrijden laten we zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar ook hartstikke leuk.

Meer weten?

Wil je zelf gaan lezen of voorlezen? Ga naar je bibliotheek. Ze hebben er de meest prachtige materialen en de medewerkers helpen je uitzoeken welke boeken bij jou passen. Kijk op de website van jouw bibliotheek voor openingstijden.