DEN BOSCH - Gewoon Johan presenteert zijn debuut-EP ‘Gewoon Doen’ Live in Huis73 op 7 oktober. ‘’Je kan eindeloos blijven denken en praten over je dromen, maar wil je dat ze werkelijkheid worden, dan moet je gewoon dóen’

Gewoon Johan is nogal een doener. Naast het artiestenleven bouwt hij op meerde manieren aan de culturele toekomst van de stad. In een paar jaar tijd groeide Johan van Art United deelnemer naar een culturele veelkunner die nu zelf meerdere projecten opzet. Hoe? Gewoon doen!

Van beginner tot artiest
Gewoon Johan presenteert op zaterdag 7 oktober zijn debuut-EP ‘Gewoon Doen’ in Huis73. Een bijzondere plek waar hij als deelnemer van Art United begon met zijn muzikale ontwikkeling. Daarna liep hij daar stage om vervolgens zelf muziekcoach te worden. Nu brengt hij zelfstandig zijn debuut uit en speelt zijn eigen nummers met een complete liveband. Het publiek wordt zaterdag warmgemaakt door de 18-jarige Fabian van Heesewijk en singer-songrapper NELIS, alvorens Gewoon Johan het podium betreedt. Met zijn band zorgt Johan voor vrolijke Nederpop nummers, maar ook scheurend gitaarwerk tijdens Engelstalige rocknummers. De band bestaat uit Jonah Kuiters (drums), Tim Gout (bas) en Max Somers (gitaar). Het album ‘Gewoon Doen’ is opgenomen, gemixt en gemasterd door Frans de Visser.

Met zijn optreden wilt hij beginnende muzikanten inspireren en mogelijkheden laten zien. Johan begon pas op zijn twintigste met het leren spelen van een instrument. Geheel zelfstandig op zijn zolderkamer ging hij aan de slag. “Je hebt geen lessen nodig om je dromen na te jagen.”.

0,0
Het openingsnummer ‘0,0’ vat op filosofische wijze het gedachtengoed van de EP samen. ‘’Van 0,0 zijn we allebei de helft, dus blijf je bij mij? Dan blijf je bij jezelf. Ik weet niks. Nou en? Leef mijn leven en ben wie ben. Ik weet niks. Nou en? Ik ben tevreden met de route die ik ren.’ In de bijbehorende videoclip is te zien hoe Johan in één shot door de Bossche Hinthamerstraat loopt. Het is een puur straatbeeld van een doodnormale zaterdagmiddag in de stad. Ook deze straat blijkt veel betekenis voor hem te hebben. “De straat is een mooie afspiegeling van de samenleving. We doen allemaal maar wat en niemand weet nou echt of ie het juiste aan het doen is. Dat is precies wat mij inspireerde voor het nummer ‘0,0’.’’ De EP-presentatie is gratis bij te wonen vanaf 7 oktober 16:00, ook op een zaterdagmiddag.

Gewoon doen is de toekomst

Gewoon Johan is voorlopig nog wel even bezig met gewoon doen. Naast het muziek maken, coachen en vervullen van zijn rol als aanjager cultuur bij gemeente ’s-Hertogenbosch is de oprichting van stichting Jamkade ook bijna een feit. Of je zijn muziek wel of niet luistert, van hem horen ga je zeker nog.