DEN BOSCH - Toen in 2021 voor de zoveelste keer alle concertzalen dicht gingen en uitvoerende musici Camilla van der Kooij (viool) en Josje Goudswaard (piano) met de handen in het haar zaten, bedachten zij: 'dit moet anders, dan gaan wij wel naar de mensen toe!' Zij richtten een bus in als muzieksalon, compleet met Perzisch tapijt en kunst aan de muur. Het Voordeurconcert was geboren!

Het bleek een daverend succes, het busje bracht hen op de meest uiteenlopende plekken en Camilla en Josje mochten meer dan 120 Voordeurconcerten verzorgen. Van een heerlijk tuinconcert onder een stralende hemel tot tussen de buien door spelen onder een treurwilg met wat gespetter hier en daar. Zij speelden voor dansende bejaarden, genietende kinderen en meezingende vogels.

Op veler verzoek gaan ze dit jaar nog een keer op tour en op zondag 15 mei komen Camilla en Josje naar Den Bosch en omstreken! U kunt hiervan meegenieten door uw eigen Voordeurconcert te boeken via de speciale webpagina waar u alle informatie vindt om een boeking te kunnen doen en een keuze te maken uit de verschillende "concert-menu's". Ook zijn hier verschillende live fragmenten van eerdere concerten van Camilla en Josje te beluisteren, zodat u alvast in de stemming kunt komen. Voor meer informatie, bezoek www.hetvoordeurconcert.nl.

Pianiste Josje Goudswaard heeft een bloeiende Pianolespraktijk in Alphen a/d Rijn en zij is pianiste van onder andere het Tuschinski Trio en van violiste Camilla van der Kooij. Onder de internationale pseudoniem Donna Verdell schrijft zij arrangementen en componeert zij muziek voor o.a. piano en harp welke wordt uitgegeven in diverse landen zoals Duitsland, Groot Brittanie en Australië door bladmuziek uitgever Broekmans & van Poppel.

Violiste Camilla van der Kooij is naast klassieke muziek gespecialiseerd in improvisatie en popmuziek. Zij is violiste van het Red Limo Quartet, van het Tuschinski Trio en The Analogues. Camilla werkte met vele artiesten zoals Wende, Kensington en Janne Schra. Met het Red Limo Quartet speelde zij door heel Europa tijdens de tour van Eddie Vedder (Pearl Jam) en Sinds 2021 behoort zij tot de vaste Bigband van tv programma 'Matthijs gaat door'.