WAALWIJK - Coronatest in Waalwijk: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Als je een coronatest wilt doen zonder dat je klachten hebt, ben je bij de GGD niet welkom. De GGD heeft er voor gekozen om alleen mensen met klachten te testen. Dit moet voorkomen dat de teststraten te vol raken om meer mensen te kunnen testen. Als je iedereen zonder klachten zomaar een coronatest zou laten doen, zorgt dit er voor dat er mogelijk niet voldoende testcapaciteit is om iedereen die wel klachten heeft ook te laten testen. Dat zou een groot probleem zijn aangezien de mensen met klachten een grotere kans hebben om besmet te zijn met het coronavirus.

Waarom kiezen voor een commerciële teststraat?
Er zijn steeds meer mensen die liever een coronatest doen bij een commerciële teststraat dan bij de GGD. Dat kan verschillende redenen hebben. Zo zijn er mensen die zich willen laten testen terwijl ze geen klachten hebben. Zij zijn bijvoorbeeld in aanraking gekomen met iemand die besmet is met het coronavirus en zij willen zeker weten dat ze niet besmet zijn. Als dit de reden is om je te laten testen, is het van belang om rekening te houden met de incubatietijd van het virus. De incubatietijd van het virus is ongeveer vijf dagen. Dat houdt in dat het ongeveer vijf dagen duurt voordat je zelf ziek wordt als je besmet bent. Wanneer je een coronatest doet omdat je in aanraking bent geweest met iemand die besmet is, moet je dus wel een dag of vijf wachten voordat je de test doet.

Waar kun je je laten testen in de omgeving van Waalwijk?
Coronatest in Waalwijk: overzicht kosten en sneltest locaties. Hier kun je de locaties vinden waar je je kunt laten testen in de buurt van Waalwijk. Dat is handig om te weten voor de mensen die in Waalwijk wonen en een coronatest willen doen. Wanneer je liever niet te lang wacht op de uitslag van een coronatest, kun je het best een sneltest doen. Een sneltest kun je alleen krijgen bij een commerciële teststraat. De GGD maakt namelijk gebruik van de PCR-test. Dat is een andere testmethode die één groot nadeel heeft. Dit nadeel is het feit dat het in de meeste gevallen erg lang kan duren voordat je de uitslag van de coronatest hebt. Nadat de test is afgenomen moet deze worden opgestuurd naar een laboratorium. In het laboratorium wordt gekeken of de persoon bij wie de test is afgenomen besmet is.

Wat is een sneltest?
Als je een sneltest hebt gedaan bij een commerciële teststraat, kun je de uitslag na ongeveer 15 minuten verwachten. Bij de GGD duurt het soms wel 48 uur voor je de uitslag te horen krijgt. De reden dat de uitslag van de sneltest zo snel beschikbaar is, is het feit dat deze test direct na het afnemen kan worden bekeken. Hij hoeft bijvoorbeeld niet nog eerst naar een laboratorium gebracht te worden.