DEN BOSCH - In de mini-expositie aan de Vughterstraat hangen drie kunstwerken gemaakt met een bijzondere techniek: rubbing.

Rubbing is een indirecte materiaaldruk: op het oppervlak van een voorwerp ligt papier, waarover met een krijtje of zacht potlood wordt gewreven. Alleen de hoogste delen van het oppervlak worden zichtbaar. Iedereen heeft dat wel eens gedaan over een muntje, Ineke van Engelen maakt er kunstwerken van.

Een vorm of structuur vormt de basis van het doorgaans abstracte werk. "Overal en in alles vind ik materiaal om te rubben; van de putdeksel op straat tot een leeg mandarijnennetje. En alles wat ertussen zit".Ineke van Engelen (Waalwijk, 1962) is in 2021 afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten in België. Ze maakt vrij werk en geeft workshops in de rubbing techniek. Het werk van Ineke is tot en met februari 2024 te zien.

Over de mini-expo
De mini-expo is een initiatief van Super Gallery. De expositieruimte is gereserveerd voor fotografen en kunstenaars die een speciale band hebben met Den Bosch. De mini-expo vindt plaats in een aparte vitrine aan de Vughterstraat 70 in Den Bosch en is 24/7 te bezichtigen.