DEN BOSCH - Join Us introduceert het Social Booster programma, een initiatief dat jongeren tussen de 18 en 30 jaar de mogelijkheid biedt om zichzelf te ontwikkelen terwijl ze tegelijkertijd een positieve impact hebben op de samenleving. Dit MDT-programma richt zich op jongeren die bereid zijn om iets voor anderen te betekenen en zich inzetten voor het verminderen van eenzaamheidsgevoelens onder leeftijdsgenoten.

MDT (Maatschappelijke Diensttijd) is een landelijk initiatief van de overheid dat jongeren de kans geeft om zich in te zetten voor de maatschappij. Het doel van MDT is om jongeren op een positieve manier kennis te laten maken met vrijwilligerswerk, waardoor zij hun talenten ontwikkelen, nieuwe mensen ontmoeten en bijdragen aan maatschappelijke doelen. Dit draagt bij aan zowel hun persoonlijke ontwikkeling als de sociale samenhang binnen de samenleving.

Als onderdeel van het Social Booster programma van Join Us worden diverse workshops en trainingen gegeven. Daarnaast worden jongeren actief betrokken bij het organiseren van evenementen en het creëren van content die gericht is op het bevorderen van verbinding en het verminderen van eenzaamheidsgevoelens onder jongeren. Door deel te nemen aan het programma ontwikkelen jongeren hun talenten, ontmoeten ze nieuwe mensen en doen ze waardevolle ervaringen op die hun cv verrijken. Het programma duurt vier tot zes maanden en de tijdsinzet is gemiddeld vier uur per week.

Start nieuwe groep in juni

In juni start er een nieuwe groep met een eerste kennismaking. Aanmelden voor deze groep is nog mogelijk. Voor meer informatie over het Social Booster programma kan er contact worden opgenomen met Nikkie Munsters, coördinator van de Social Boosters, via e-mail (nikkie@join-us.nu) of via WhatsApp op 06 8114 1978 .

Over Join Us

Join Us is een innovatieve stichting die de mentale gezondheid van jongeren met eenzaamheidsgevoelens versterkt. Ze kaarten en pakken eenzaamheid effectief aan! Dit doen ze door de persoonlijke en sociale gezondheid van jongeren te versterken. De preventieve hulp van Join Us is erkend en wordt in 80 gemeenten ingezet. Met verschillende programma's en initiatieven streven ze ernaar om jongeren samen te brengen en hen te ondersteunen in hun sociale ontwikkeling.