DEN BOSCH - De man is steeds minder nodig en daarom zoekende naar zijn rol. Wie is hij als hij niet meer gedefinieerd wordt aan de hand van zijn rol tegenover de vrouw? Op vrijdagavond 23 juni volgen er mogelijk antwoorden op deze vragen, want dan zal poëziepodium Letterbekken in teken staan van de ‘broodnodige / overbodige man’.

Organisator Friso Woudstra, die zichzelf identificeert als man, wil met dit thema de balans opmaken. Na decennia van groeien naar gelijkwaardigheid tussen de sekses is er veel veranderd. Welke rol is er nog voor de man weggelegd? En welke betekenis heeft de man eigenlijk nog in het leven van de zelfstandige vrouw? “Jonge mannen richten zich tegenwoordig tot dubieuze YouTubers en rolmodellen als Andrew Tate en Jordan Peterson. Natuurlijk kunnen de dichters daar een luchtigere en mogelijk diepere draai aan geven”, aldus Woudstra.

Ditmaal wordt het vlotte en goedgemutste programma gevuld met een reeks bekenden uit de regio. De stadsdichter uit Oss, Michel Nierop is gevraagd zich over dit vraagstuk buigen. Zo ook humorist Doeko L, de stadsdichter van Den Bosch. Uit Tilburg komt de altijd scherpe Kees van Meel over, die ooit stadsdichter van Breda was. De debutant van de avond is de eigenzinnige Eva Schuit, een talent uit Nijmegen. De muziek wordt verzorgd door comédienne Thirza van de Koningstheateracademie. Marijke Hooghwinkel is beeldend kunstenares, dichteres en organisator van poëzie-evenementen. Met haar bijdrage aan het thema is het programma rond. Voor nieuwkomers is er plek om de planken te betreden tijdens het open podium. De avond is gratis en geschikt voor iedereen die ook maar enige affiniteit met taal en podiumkunst heeft. Na afloop is er een gezellige borrel in de foyer van Huis73.


Letterbekken: de broodnodige / overbodige man | Vrijdag 23 juni | 20.00 – 21.30 uur | Huis73, Hinthamerstraat 72-74 | www.letterbekken.nl