DEN BOSCH - Het gerenommeerde Prinses Christina Concours keert terug naar ‘s-Hertogenbosch. In het gloednieuwe Theater aan de Parade vindt op zondag 17 maart de regiofinale Zuid 1 van het Klassiek Concours 2024 plaats. Muzikaal toptalent tussen de 12 en 19 jaar uit Noord-Brabant en omstreken treedt dan op. De prijzen worden uitgereikt door wethouder Mike van der Geld. De regioselecties vinden in hetzelfde weekend plaats, op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart in Cultuur Haven Veghel. Hier doen zo’n 60 jonge muzikanten aan mee.

Het Prinses Christina Klassiek Concours bestaat uit zes regioselecties, een landelijke halve finale en een finale. Deelnemers krijgen de unieke kans om podiumervaring op te doen en ontvangen feedback op hun spel van een professionele jury. Er zijn bijzondere prijzen te winnen ter bevordering van de muzikale ontwikkeling, zoals workshops en masterclasses, concertkaarten en solo-optredens.

Culturele partners
Diverse culturele partners in de regio stellen mooie, Bossche prijzen beschikbaar aan de regiofinalisten. Zo biedt het Philips Symfonie Orkest een solistisch optreden aan en vergeeft kamermuziekcursus Woudschoten kosteloos een plek tijdens de bekende zomerweek. Nieuwe samenwerking met Theater aan de Parade en Willem Twee Toonzaal maakt dat de jonge muzikanten ook na de finale te beluisteren zijn in ‘s-Hertogenbosch.

Prinses Christina Concours
Het Prinses Christina Concours stimuleert kinderen en jongeren om muziek te maken en biedt deelnemers een uniek podium. Het Klassiek Concours in ‘s-Hertogenbosch is het vijfde van zes regioconcoursen door heel het land. In 2024 beslaat deze regio heel Noord-Brabant, een groot deel van Utrecht, Gelderland en Vlaanderen. Regiofinalisten maken kans op een plek in de Nationale Halve Finale op 21 april in de Stadsgehoorzaal Leiden. Op 12 mei vindt de Nationale Finale plaats in Amare Den Haag. Bekijk voor meer info: www.christinaconcours.nl.

Bezoek het concours
De voorrondes in Cultuur Haven Veghel op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart zijn gratis toegankelijk. Kaarten voor de regiofinale op zondag 17 maart om 14.00 uur zijn tegen een bescheiden tarief te bestellen via Theater aan de Parade.