DEN BOSCH - Actrice Margôt Ros (Toren C) en journalist Jeroen Kleijne hebben in november bij Nijgh & Van Ditmar hun derde boek uitgebracht: de vrolijke roman Agaath gaat viraal. Voor de promotie touren ze weer het hele land door. Op zaterdag 9 december komen ze naar Den Bosch.


“Het is en blijft heel leuk om met je partner te schrijven. En dan ook nog eens samen op pad te gaan voor de promotie”, zegt Margôt Ros. “Na het succes van ons boek Zeg maar Agaath wilden we graag een opvolger maken. Dat is Agaath gaat viraal geworden, ook weer een echte feelgoodroman.” Jeroen Kleijne: “Centraal staat de bijzondere vriendschap tussen de 79-jarige Agaath en de 19-jarige Karim, die opnieuw bijzondere dingen meemaken. Het is een verhaal over samen lol maken, over elkaar steunen en helpen, over verbinding. We denken dat mensen daar in deze tijd behoefte aan hebben.”

Bijzondere vriendschap

In ‘Agaath gaat viraal’ heeft de sympathieke en eigenzinnige weduwe Agaath eindelijk een spoor gevonden van haar zoon David, die ze moest afstaan voor adoptie toen hij nog een baby was. Zonder haar beste vriend Karim had ze David nooit gevonden. Het is Agaaths grootste wens om herenigd te worden met haar zoon, maar er zijn onvoorziene complicaties. Karim biedt haar zijn hulp aan. Er is echter wel een voorwaarde: Agaath moet hem op haar beurt helpen met een muzikaal project. En dat project zet het leven van Agaath en Karim volledig op zijn kop.

Schrijversduo

De Brabantse Margôt Ros en Amsterdammer Jeroen Kleijne vormen sinds enkele jaren een schrijversduo. In 2020 schreven ze samen het boek Hersenschorsing, over de ingrijpende gevolgen van Ros’ hersenschudding. Ros: “Het schrijven was in eerste instantie een goede manier om mijn periode van ziekte te verwerken én anderen te helpen. Heel leuk dat we nu samen ook deze vrolijke romans hebben geschreven.” Kleijne: “Eigenlijk geef je iemand met Agaath gaat viraal twee vrienden cadeau. We zouden het heel gezellig vinden als je zaterdag 9 december even langskomt.”

Agaath gaat viraal (Nijgh & van Ditmar) sinds 21 november verkrijgbaar bij de boekhandel.


Zaterdag 9 december: Adr. Heinen, Den Bosch
Op zaterdag 9 december (15.00-16.00 uur) zijn Margôt Ros en Jeroen Kleijne te gast bij boekhandel Adr. Heinen, Kerkstraat 27 in Den Bosch. Bezoekers kunnen hun boek door de auteurs laten signeren.