HEUSDEN - Het gezelligste Kerst shoppen is op 15 en 16 december in vestingstad Heusden van 15 tot 22 uur. Bewoners en ondernemers werken samen aan dit geweldige event.

Het evenement wordt voor de achttiende keer georganiseerd en bleek gisterenavond tijdens de vrijwilligersavond naar een hoger plan te zijn getild. Onder luid applaus werden de ‘verlichte Candlelight jurken’ voor het eerst getoond. Deze jurken zijn, voor het overgrote deel, gemaakt van gebruikte en gedoneerde stoffen, lampjes en kerstversieringen en komen uit Heusden en ver daarbuiten.

Dat er deze keer een frisse wind door de organisatie is gewaaid, was wel duidelijk. De vele vrijwilligers en figuranten zijn apetrots op de saamhorigheid en de duidelijke missie; een groot hart voor Heusden en Candlelight tot een nog groter succes maken. Tel daarbij op de meer dan 85 kramen die dit jaar aan de markt zullen deelnemen en een geweldig aanbod aan entertainment en het event kan niet meer stuk.

Naast de prachtige jurken die te zien waren, hangt er sinds deze week ook weer de gezellige vertrouwde feestverlichting in Heusden. Een belangrijk onderdeel van Candlelight Shopping. Na ruim een jaar zoeken naar financiële middelen, door Aura Klerkx, voorzitter van de ondernemersvereniging Heusden, is er begonnen met de renovatie van de bestaande feestverlichting. Dit wordt in fasen gedaan, en de eerste stap is gezet; het vervangen van meer dan 1250 lampjes door Licht op de Vesting, een stichting in Heusden, die met de opbrengst van hun arbeid weer mooie dingen gaan maken voor Heusden.

Om het evenement gratis toegankelijk te houden werken vele sponsoren, ondernemers en bewoners, samen aan dit event. We nodigen jullie van harte uit op 15 en 16 december!