DEN BOSCH - Vanaf 1 april opent de Hoppenbrouwers Academy haar deuren aan de Aziëlaan in Den Bosch. Met het nieuwe opleidingscentrum biedt Hoppenbrouwers naast omscholingsprogramma’s en bbl-trajecten nu ook opleidingsprogramma’s voor kinderen aan in de leeftijd 4 tot 14 jaar. Algemeen directeur Henny de Haas: “Hier gaan we op zoek naar de nieuwe directie om onze visie 2050 vorm te geven.”

Hoppenbrouwers Techniek is altijd op zoek naar technisch talent. Geschoold of ongeschoold, iedereen is welkom om zijn of haar carrière te starten bij de technisch dienstverlener. Opleiden en ontwikkelen is dan ook al jaren een belangrijke pijler binnen het bedrijf om medewerkers te laten (door)groeien. De nieuwe vestiging in Den Bosch biedt ruimte om vanuit een centrale plek medewerkers op te leiden en kennis te delen.

Talentenprogramma

Vanuit de Hoppenbrouwers Academy worden trainingen en opleidingen intern aangeboden aan de medewerkers van Hoppenbrouwers. Uniek vanaf 1 april is dat de technisch dienstverlener ook een zogeheten talentenprogramma voor 4 tot 14-jarigen aanbiedt. Algemeen directeur Henny de Haas: “Passie voor techniek moet je er met de paplepel ingieten, daar geloof ik in. Zo heb ik met mijn vrouw zelf vier kinderen grootgebracht waarvan er nu drie zich klaarstomen voor een toekomst in de techniek bij Hoppenbrouwers. Diezelfde passie willen we overdragen in ons talentenprogramma voor de allerkleinsten. Hier gaan we op zoek naar de leiders van morgen, die ons na het voltooien van onze visie 2030 vooruithelpen op weg in onze visie naar 2050.”

Baangarantie

Ellen Vermeer, directeur HR beaamt dit: “Als familiebedrijf denken wij al meer dan 100 jaar in mogelijkheden. In kansen en oplossingen. Het tekort aan technisch personeel zien we de komende jaren niet zo snel veranderen.” Vermeer gelooft sterk in dit unieke programma. “Ik ben zo overtuigd van deze vorm van opleiden dat wij de talenten baangarantie bieden wanneer zij het programma met een 9+ voltooien. We kijken daarbij naar verschillende expertises: innovatie, samenwerken en autonomie. Een verlengstuk van onze visie 2030 en kernwaarden, eigenlijk.”

Meer weten of jouw kind aanmelden?

Het eerste talentenklasje start vanaf zaterdag 1 april 2023. Medewerkers staan al jaren op 1 bij Hoppenbrouwers Techniek en om die reden zat de pilot-klas direct vol met kinderen van onze medewerkers. Aanmelden voor het volgende trimester kan al wel, hier zijn 14 plekken beschikbaar. Aanmelden kan hier via de website van Hoppenbrouwers.

Over Hoppenbrouwers Techniek

Koninklijke Hoppenbrouwers Techniek is een technisch dienstverlener voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Doel is om de beste en duurzaamste installateur van Nederland te worden. Hoppenbrouwers is een familiebedrijf dat sinds 1918 is uitgegroeid naar een onderneming met meer dan 1650 medewerkers op meerdere locaties in Nederland. De kracht van Hoppenbrouwers is dat het de medewerkers centraal stelt. Dat betekent dat zij volop kansen krijgen zich op uiteenlopende gebieden te ontwikkelen. Het bedrijf is ervan overtuigd dat op die manier klanten optimaal worden geholpen.