DEN BOSCH - Na een flinke verbouwing is Den Bosch een nieuwe wijnbar rijker. In de Verwersstraat, recht tegenover Het Noordbrabants museum, opent Bar Wijnig vanaf 3 maart de deuren. In deze wijnbar kun je zestig verschillende wijnen per proefslokje, half glas of heel glas drinken. Via wijndispensers midden in de zaak, kun je met behulp van een tegoedkaart de wijnen zelf tappen. Omdat de keus groot is, zijn de wijnen in verschillende smaakcategorieën ingedeeld. Bij wit is er fris, fruitig en vet. De rode wijn is verdeeld in soepel, vol en complex. Ook kun je de mensen van Bar Wijnig het hemd van het lijf vragen over de wijnen. Naast alle heerlijke wijnen wordt er natuurlijk ook nog wat anders geschonken. Denk hierbij aan port, een bubbel, (speciaal) bier, fris, koffie en thee.

Omdat bij het drinken van wijn ook een hapje hoort, is daar uiteraard aan gedacht. Er zijn veel verschillende koude en warme hapjes te bestellen. Van een bakje olijven, tot tonijn carpaccio en van zelfgesneden charcuterie tot burrata met ansjovis.

De drie initiatiefnemers van Bar Wijnig kennen elkaar al jaren en zijn Bosschenaren en Bourgondiërs in hart en nieren. Het is ongeveer vijftien jaar geleden dat Joris, Martijn en Ruud op een trip naar Frankrijk riepen dat ze ooit een wijnbar zouden beginnen. Dat ooit heeft tot 2023 geduurd, maar het resultaat mag er zijn!

Bar Wijnig zit aan de Verwersstraat 58 en is van woensdag tot en met zondag geopend. Meer informatie is te vinden op www.barwijnigdenbosch.nl of op Instagram, @barwijnigdenbosch