DEN BOSCH - Hoppenbrouwers Techniek opende op vrijdag 3 november 2023 officieel haar vestiging aan de Aziëlaan in 's-Hertogenbosch. De nieuwe vestiging van deze snelgroeiende technisch dienstverlener focust zich op techniek in en rondom het huis van de consument. Onder leiding van vestigingsleider Tim van der Meer start Hoppenbrouwers hier met 100 medewerkers, een aantal dat de komende tijd snel zal worden uitgebreid. Wethouder Ralph Geers van Gemeente 's-Hertogenbosch verzorgde de officiële opening.

Hoppenbrouwers Thuis


Tijdens zijn openingstoespraak onderstreepte de wethouder de maatschappelijke betrokkenheid van Hoppenbrouwers. Daarnaast besteedde hij aandacht aan de werkgelegenheid die het bedrijf aan de regio 's-Hertogenbosch biedt. "Technische mensen zijn van ongelofelijke waarde voor onze economie en samenleving. Het is mooi om te zien dat Hoppenbrouwers Techniek daaraan veel aandacht besteed met onder andere een eigen opleidingscentrum. Ik wens het bedrijf heel veel succes in 's-Hertogenbosch", aldus Ralph Geers. De nieuwe locatie in 's-Hertogenbosch staat in verbinding met het online consumentenplatform Hoppenbrouwers Thuis. Daarmee voorziet de technisch dienstverlener dag en nacht in alle installaties, producten en onderhoudsdiensten. Van zonnepanelen en laadpalen tot het compleet verduurzamen van een woning; Hoppenbrouwers biedt de consument alles onder één dak.

Groeien naar landelijk dekkende dienstverlening aan huis


Tim van der Meer, de vestigingsleider in 's-Hertogenbosch, deelt het volgende: "In 2021 zijn we gestart met een team van vier mensen, en een jaar later ging ons consumentenplatform live, in eerste instantie gevestigd in Udenhout. Als gevolg van onze snelle groei bevinden we ons nu, een jaar later, met een aanzienlijk uitgebreid team in 's-Hertogenbosch." Het hoofdkantoor van het consumentenplatform is gevestigd in de Brabantse hoofdstad en dat is volgens Henny de Haas, algemeen directeur bij Hoppenbrouwers, geen toeval: "We geloven in deze stad, haar potentieel en haar rol als knooppunt voor innovatie en technologie. Onze strategische keuze voor deze locatie stelt ons in staat om ons consumentenplatform verder uit te rollen, zowel regionaal als landelijk en met steeds meer bijkomende specialismes." Hoppenbrouwers wil met haar consumentenplatform in 2025 landelijk dekkend zijn. Daarnaast willen zij in 2030 operationeel zijn met een team van 800 toegewijde professionals en 200 miljoen euro omzet behalen. "Samen streven we ernaar om dé complete installateur voor thuis te worden, die consumenten helpt met het verduurzamen van hun woning en altijd dichtbij is. We zetten ons in om een woning te laten aanvoelen als een warme deken", aldus van der Meer.

Hoppenbrouwers Academy

Wat de nieuwe vestiging in 's-Hertogenbosch bijzonder maakt, is de aanwezigheid van een intern opleidingscentrum: de Hoppenbrouwers Academy. Hier worden nieuwe collega's gedurende een periode van drie maanden intensief opgeleid in een specifiek specialisme. Na afronding van een opleiding zijn zij in staat zelfstandig cv-ketels of hybride warmtepompen te installeren bij klanten thuis, of bijvoorbeeld woningen te voorzien van zonnepanelen. In januari 2022 startte de eerste klas voor de opleiding tot cv-ketel installateur. Inmiddels heeft de technisch dienstverlener ruim 35 mensen opgeleid en zijn de eerste klassen verder opgeleid om andere productgroepen te mogen installeren. "In de Hoppenbrouwers Academy wordt de basis gelegd met theorie en praktijk. Ze doen ervaring op in onze eigen praktijkschool en gaan met onze ervaren monteurs mee op locatie. We zien dat ze hier de meeste ervaring opdoen. Ook essentiële zaken als klantbeleving en teambuilding zijn onderdeel van de opleiding", legt Van der Meer uit.

Over Hoppenbrouwers Techniek


Hoppenbrouwers Techniek is de technische dienstverlener die van A tot Z ontzorgt. Het bedrijf begon iets meer dan 100 jaar geleden als éénmanszaak in Udenhout. Nu ontwerpt, installeert en onderhoudt Hoppenbrouwers vanuit meer dan 20 vestigingen in Nederland elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren. De bijna 1850 medewerkers staan op één binnen het bedrijf; tevreden medewerkers zorgen tenslotte voor tevreden klanten. Met plezier helpen zij de ambitie van Hoppenbrouwers waar te maken: de beste en meest duurzame technisch dienstverlener van Nederland worden.