DEN BOSCH - Op zondag 2 juli vindt de zesde editie van wijkevenement Taxandria Moves XL op het Taxandriaplein plaats. Na vorig jaar succesvol 100 jaar Muntel gevierd te hebben staat er nu sinds 2019 weer een nieuwe editie van het wijkevenement gepland. Dit jaar staat er weer een bomvol programma op jullie te wachten. Of je nu komt voor koopjes op de rommelmarkt, je laat schminken, of dat je geniet van de 21 meter(!) lange mega survivalbaan. Er is voor ieder wat wils! De dag begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Taxandria Moves wordt georganiseerd door Activiteitenteam De Taxander in samenwerking met Cafetaria de Taxander, Speelgoeduitleen de Hobbel, Stichting Jong Actief, ‘S-PORT en Farent. Ook werken wij nauw samen met onze vaste sponsoren Herstelacademie De Stijl van Reinier van Arkel, Wijkkrant Muntel, Vliert en Orthenpoort, Exodus en wijkgebouw De Slinger. Activiteitenteam De Taxander zet zich met dit wijkevenement, samen met haar partners en sponsoren, in voor alle bewoners van de wijk Muntel, Vliert en Orthenpoort, een bruisende wijk in het hart van ’sHertogenbosch.

De dag wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente ’s-Hertogenbosch, Farent en donaties uit de wijk. Dit maakt Taxandria Moves een initiatief door, voor en met de bewoners uit de Muntel, Vliert en Orthenpoort. Voor de rommelmarkt zijn er kramen te huur. Kramen zijn slechts 20 euro per kraam plus 5 euro borg. Inschrijven kun je bij Cafetaria de Taxander aan het Taxandriaplein of telefonisch met Natasa via 06 - 46 26 68 31.

Dit jaar staan er diverse activiteiten voor jong en oud op het programma. Van Oudhollandse spellen tot henna tattoo en van schminken en tot een heuse zweefmolen en diverse springkussens waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Ook is er Bubble voetbal en een clown die magische ballonfiguren maakt. Doe mee aan de You.fo game of speel een potje Kerby of kom even bij met een bakje koffie of thee op ons terras. Er is te veel om op te noemen! De muziek wordt verzorgd door onze huis-DJ Seepman.