DEN BOSCH - In de maand september starten de uitgebreide koorrepetities van Grootkoor Noord-Brabant. Een bijzonder koorproject met als afsluiting een kerstconcert op 21 december in de Jheronimus Bosch Art Centre in 's Hertogenbosch. Solistische medewerking zal worden verleend door zanger Henk Poort met begeleiding van pianist Martin Zonnenberg.

Er zal de komende maanden een aantal malen worden gerepeteerd o.l.v. de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Zij dirigeren al vele jaren de Grootkoren en op projectbasis zingen in een koor is nog steeds een geweldig succes. Inmiddels zijn de Grootkoren een begrip in Nederland De behoefte aan samen zingen is groot en het is ook nog eens goed voor onze gezondheid. Het verbindt en houdt je fit."

Na afloop van een koorrepetitie voelt men zich opgelucht en ontspannen. Zingen in een koor is ook een sociale activiteit. Je maakt deel uit van een groep en deelt dezelfde passie", aldus Van der Mei. Het Grootkoor Noord-Brabant is bestemd voor dames en heren die graag zingen in de leeftijd vanaf 18 jaar en ouder. De koorrepetities zullen plaatsvinden op maandagavond 19 september, 24 oktober, 14 november, 12 december en een generale op 21 december. De repetities worden gehouden in de Willem Twee Toonzaal, Prins Bernhardstraat 4 in 's Hertogenbosch, van 19.15 tot 22.00 uur. Het repertoire zal bestaan uit Christmas Carols en bekende koorwerken. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen deelnemers de koormuziek & studie-CD, zodat ook thuis gestudeerd kan worden. Tegenwoordig is het ook mogelijk om 'online' te zingen. Samen met de dirigenten de partijen in te studeren werkt heel stimulerend. Daarbij worden ook nog zangtips gegeven waardoor je steeds vrijer gaat zingen in het Grootkoor.

Henk Poort
De Nederlandse opera- en musicalzanger Henk Poort verwierf bekendheid door zijn rollen in Les Misérables, The Phantom of the Opera en Anatevka. Twee jaar geleden maakte Henk Poort– samen met Floor Jansen – furore in het programma 'Beste Zangers'. Hun versie van het duet uit The Phantom of the Opera maakte een diepe indruk. Henk Poort heeft een stem met een ongelofelijke power en hoogte om koud van te worden. Wat een stem en wat een uitstraling! Het kerstconcert zal plaatsvinden op 21 december in Den Bosch.

Dit bijzondere koorproject geeft zanglustigen de kans om op te treden in een mooie concertzaal met Henk Poort, iedere enthousiaste zanger of zangeres kan zich inschrijven.

Voor meer informatie over het Grootkoor en inschrijving, kunt u terecht op www.grootkoor.nl en www.grootkoor.tv of mail naar zing@grootkoor.nl.