DEN BOSCH - Excelsior heeft vrijdagavond op het nippertje een zege weten te boeken op bezoek bij FC Den Bosch. Vier minuten in blessure tijd zorgde topscorer Elias Mar Omarsson voor de winnende goal.

Voor de rust viel er bitter weinig te genieten in Den Bosch. Kort voor de rust kregen de gasten wel twee kansen via Zwarts en Omarsson, maar beide keren wist keeper Van der Steen te redden.

Tien minuten na de rust leek de wedstrijd opengebroken te worden na een overtreding van Soumaoro op Omarsson. De Den Bosch-speler zag hierbij zijn tweede gele kaart, maar de toegekende strafschop werd door Reuven Niemeijer gemist. Het duel leek hierna op een doelpuntloze puntendeling af te stevenen tot goudhaantje Omarsson met zijn tiende treffer in extremis alsnog de 0-1 binnen kopte.